Ново българско издание на книгата „Път”

Ново българско издание на книгата „Път” от Св. Хосемария Ескрива де Балагуер (обновена)

Фондация „Комунитас" поднася поредната приятна изненада на българските католици, както и на всички хора с добра воля. От печат излезе новото издание на най-популярната книга на Св. Хосемария Ескрива де Балагуер „Път".

„Път" не е непозната на българския читател. Първото издание се появява през далечната 1982г. Отпечатването е станало във Виена и при условията на тогавашния репресивен режим, преследвал Христовата вяра, са внесени нелегално няколко бройки в България, които са раздадени на свещениците.

През 1990г. по инициатива на Софийско-Пловдивския епископ монс. Георги Йовчев е отпечатано голямо количество от книгата „Път", раздавано безплатно на вярващите. И до днес може да се види старото синьо издание в библиотеките на вярващите, някои от които са били деца по това време. През тези години книгата е донесла утеха и надежда за много хора, и със сигурност – изобилни духовни плодове.

Какво е „новото" в новото издание? Разбира се, книгата е същата. Преводът обаче е изцяло нов, много прецизен, плод на упорит и дълъг труд на екип от хора, в това число и свещеници. Един от членовете на преводаческия екип – български католически свещеник, изрично пожела да не бъдат споменавани имена, но християните в България имат повод за благодарност, както и за гордост, че има такива отдадени хора, посветили сили, труд и време, за да имаме това съкровище. Същият този свещеник сподели, че книгата „Път" не е нещо, което принадлежи на „Опус Деи", чийто основател е авторът-светец – тя е съкровище за цялата Църква. Книгата „Път" ни посочва истинския път към Исус Христос и към спасението.

Надеждата е, че новото издание ще бъде пожелано от много млади хора, както и от тези, които вече имат първото издание. Дано то също принесе много и обилни плодове!

Самият Св. Хосемария е написал книгата така, сякаш говори приятелски на всеки от читателите. Това не са просто красиви думи или лични твърдения, това са слова, вдъхновени от Светия Дух.

Новото издание на книгата „Път" може да бъде закупено он-лайн през интернет-сайта на книжарница „Анжело Ронкали". Като се има предвид огромния положен труд, цената й е по-скоро символична.

От www.catholic-news.bg